Ik ben  mr. Glenda W. Mettendaf, geboren in Heerlen en van Surinaamse komaf. Ik ben in 2003 afgestudeerd aan de rechtenfaculteit van de Universiteit van Maastricht op de specialisatie strafrecht.

In het laatste jaar van mijn studie rechten liep ik stage bij Coster Advocaten in Paramaribo, Suriname. Hier hield ik mij voornamelijk bezig met de 'Surinaamse' algemene praktijk. Ik heb in Suriname tevens veldonderzoek gedaan voor mijn afstudeerscriptie “Suriname en de mensenrechtensituatie in de cellenhuizen“. Na terugkomst uit Suriname begon ik meteen als advocaat-stagiaire in Amsterdam Zuidoost.

Bij dit advocatenkantoor ben ik gebleven waar ik mij hoofdzakelijk bezig hield met het Personen- en familierecht, Jeugd(straf)recht, Asiel- en vreemdelingenrecht en Sociaal Zekerheidsrecht. Ik ben tevens lid van de Werkgroep Rechtsbijstand Vreemdelingen (WRV), de Vereniging Familie & Jeugdrecht (FJR), Vereniging Asielrecht advocaten & - Juristen Nederland (VAJN), en de Vereniging Sociale Advocaten Nederland (VSAN). Het is altijd mijn droom geweest om mij als zelfstandig advocaat te vestigen. Door mijn Surinaamse afkomst voel ik mij zeer verbonden met de mensen in Amsterdam Zuidoost. Dit was dan ook mijn stimulans om voor hen mijn eigen kantoor te openen. Ik zal mijn jarenlange opgebouwde ervaring inzetten voor het verdedigen van de belangen van deze stadsgenoten en anderen.